Tradiční ručně vyráběné krétské těstoviny z kvalitní semoliny jsou rychle uvařené a stačí je dochutit výbornou omáčkou z krétských rajčátek a máte rychlý lehký oběd.
Složení: semolina z tvrdozrnné pšenice, vejce, ovčí a kozí mléko, voda, sůl.
Výživové údaje na 100g: energetická hodnota: 1415Kj/338kcal, tuky: 3g z toho nasycené mastné kyseliny: 2,8g, sacharidy: 63,6g z toho cukry: 4,3g, bílkoviny: 12,8g, sůl: 0,21g.
Balení: 400g.
Recept: 50ml olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lilek, 500g rajčat, 50g oliv, 50ml bílého vína, sůl, pepř, oregano, 200g sýru feta. Na oleji zlehka orestujte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte lilek a olivy. Po krátkém zavaření přilejte víno a nechte provařit. Přidejte rajčata a koření a po změknutí rajčata nakonec nadrobenou fetu. Promíchejte se vařenými těstovinami a můžete servírovat.