Šalvěj 25 g Margareta

Šalvěj se hodí k masu, zvěřině, rybám, omáčkám, sýrům, na přípravu bylinkového másla či paštik. K okořenění bylinkového másla je vhodné použít šalvěj ve směsi s bazalkou nebo rozmarýnem.

Je to samozřejmě i léčivka! Má desinfekční a antibakteriální účinky. Používá se jako kloktadlo, podporuje trávení a pomůže nám při nespavosti. Pozor – těhotným ženám se šalvěj nedoporučuje a nemá se ani užívat dlouhodobě.

Příprava: hrst šalvěje vhoďte do vroucí vody tak, aby bylina byla plně ponořena. Nechte louhovat 15-20 minut a pak sceďte. Pro sladší chuť či dochucení můžete přidat lžičku některého z našich medů, či kávovou lžičku Petimezi nebo karobového sirupu.

Balení: 25g 

99,00 Kč