Tymián je velmi oblíbená bylinka, která se obecně hodí k masu, skvěle jde k vepřovému či k rybě, k dušeným masům... Výborně se kombinuje s vejci, zejména v omeletách. Také si dobře rozumí s rajčaty nebo brambory. Když maso ke grilování naložíte do oleje s tymiánem, šalvějem, rozmarýnem a pepřem, jistě netrefíte vedle.
Tymián obsahuje velké množství silic a účinných látek, například thymol, na kterém se dělají výzkumy antimikrobiálních nebo antifungálních účinků – tymián má údajně jeden z nejvýraznějších antimikrobiálních účinků – mějte však na paměti, že tyto účinky nejsou potvrzeny. Používá se při inhalacích, jako kloktadlo či ústní voda, nebo ve formě čaje.
Naše metody sběru a zpracování jsou tradiční, abychom zachovali co
nejvíce přírodních složek a udrželi autentický charakter této byliny.
Složení: 100% tymián krétský