Na Krétě velmi oblíbené klobásky se stamnagathi, tedy divokou čekankou, se vyrábějí podle starého tradičního receptu. Stačí je opéct na pánvičce nebo na grilu a podávat s čerstvým pečivem.
Živiny obsažené v divoké čekance jsou příčinou její nahořklé chuti, stimulují funkci jater a ledvin a mají detoxikační účinek, čímž přispívají ke zlepšení celkové pohody našeho těla.
Díky nízkému obsahu kalorií a mimořádné všestrannosti je často používána právě při výrobě tradičních klobásek.
Složení: vepřové maso 66 %, divoká čekanka 10 %, pšeničný škrob, voda, sójový protein, sůl, koření, červené víno, syrovátkový prášek, bramborový škrob, stabilizátory di a trifosfáty, hroznový cukr, glukózový sirup, erythorban sodný, glutaman sodný, laktóza.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 852kJ/205kcal
tuky 14g z toho nasycené mastné kyseliny 5,1g
sacharidy 5,7g
bílkoviny 14g
sůl 2,1g
Balení o váze 150-170g.
Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia.